søndag 20. juli 2014

Helgepyssel - "gjøkur" av vinyl

Ja, så ble det helg igjen, og siden det er så varmt at jeg bare sitter og hiver etter pusten så hadde jeg ingen umiddelbare planer om å gjøre noe som helst. Faktisk satte jeg meg til rette i kjellerstua, som er det eneste stedet med temperatur under 30 grader, og oppdaterte meg på nyheter rundt om i landet. Det hele toppet seg da jeg leste den spennende historien om en nesten to år gammel jente i Trondheim som pådro seg et skrubbsår. Da gispet jeg av oppgitthet og reiste meg for å kreere ett eller annet fullstendig unyttig...som dette

Kjøkkenet hadde sånne forlokkende blanke lerret av noen vegger nå siden det er relativt midlertidig nymalt. Gjøkur var midt i blinken.

Så da tok jeg en rull med vinyl, av den typen som har en matt finish og som er ment å fungere som en tavle når det klistres opp på veggen, og tegnet opp et gjøkur på baksiden.

Klippe klippe...

Tegnet og klippet ut "gjøken" for seg selv. Har en alternativ fugl også...en silhuett av en angry bird, men det ble bare morsomt, ikke estetisk.
Så var det bare å klatre opp på en stol og klistre hele greia på veggen.

Og om du er ornitolog og synes denne gjøken er mistenkelig ulik en gjøk, så husk jeg er en stakkars legmann uten nevneverdig kjennskap til noe som helst fra dyreriket med unntak av hva David Attenborough har presentert via tv-ruta, og sant og si holdt også det seg på et nokså overfladisk nivå.

Tilslutt tegnet jeg på en midlertidig klokke med kritt. Har plan om å ha en ekte klokke hengende der istedet, men må ut å kjøpe en først. Få klokkebutikker har åpent på søndag...dessverre.

Så avslutter jeg med et bilde av hvordan kjøkkenbordet nå ser ut, og jeg angrer bittelitt på at jeg begynte rote med dette. Det er tusen små vinylbiter som har ramlet ned på teppet også...


Summary:
I have made some sort of cuckoo clock. It is made of vinyl with blackboard finish, so the clock is just drawn on with chalk. I have to buy a real clock to replace the drawn one tomorrow. 

2 kommentarer: