onsdag 2. april 2014

Testing testing...

Da har jeg klart fokusere nok til å få starte et nytt prosjekt. Nå skal endelig min forhatte benkeplate bli ny...tror jeg. Jeg har i allefall bestemt meg for å teste hvit dekorvoks...først i vinduskarmen.

I den forbindelse stakk jeg innom Malerstua på Slependen, og du store all verden! Fra jeg la fram "problemet" til jeg sto utenfor med alle nødvendige remedier i en pose tok det ca 5 minutter. Jeg kan ikke få formidlet hvor utrolig jeg ELSKER når noe sånt skjer! Altså, man går inn i en butikk, det finnes betjening tilgjengelig, som faktisk vet noe om produktene de selger. De vet litt om ulike prosesser man må gjennom for å få et fint sluttresultat. Jeg er ennå litt himmelfallen tror jeg, iallefall vil jeg på det sterkeste anbefale Malerstua om du skulle ha noen prosjekt på gang. De er effektive og har peiling! Altså ingenting som minner om Bauhaus på noe som helst vis...

Vel, så var jeg hjemme med posen fylt med diverse produkter, og så gikk jeg igang. Her ser dere utgangspunktet. Benkeplaten kan skimtes mellom påskeegg og annet ræl.

Gammel olje ble vasket ut av benkeplaten. Så var det dags å pusse litt. Jeg slo til og kjøpte meg en billig eksentersliper. Tilfeldigvis fikk man poleringspads som passet til denne, og det slo jeg til på, for det skulle gjøre en senere jobb ekstremt mye lettere.

Ferdigpusset og klar for første lag med voks.

Jeg valgte Osmo Dekorvoks i fargen hvitt, for jeg var jo på besøk hos min gode venninne på Sunnmøre og hun hadde så vakre hvitoljede benkeplater at jeg ble helt matt. Da må man jo bare herme!


Etter å ha påført voks og polert denne inn i benkeplaten så etterbehandles den med en olje. Husker ikke navnet på denne, men det vet de på Malerstua...og den gjør slik at benkeplaten tåler mer, altså at man kan drikke seg på en liten rødvinssnurr og søle litt uten at det blir fullstendig katastrofe.

Vinduskarmen er ferdig og jeg går løs på resten av kjøkkenet. Først ut var dette grusomme hyllearrangementet.
 ...så nå står hyllene ferdig vokset på høykant på spisebordet. Ups! Jeg har sølt voks på spisebordet, så da må jeg nok pusse ned og vokse bordplaten der også etterhvert.

 ...og med det samme man har tatt ut hyllene så nytter man selvfølgelig sjansen og forsøker bli kvitt noe av denne forferdelige stainless steel greia. Litt impulsivt blir øverste del av veggen grunnet, så får tiden vise hva som skjer etterhvert.


Summary:
I have started a new project. I am renovating my kitchen benchtops. They are dark and dreadful. I want them to be light, fresh and beautiful. :-) 

4 kommentarer:

 1. Denne voksen må jo være helt genial. Resultatet ser veldig bra ut. Hvis jeg finner noen betongrester her hjemme så hermer jeg etter påskeeggene dine. Er ikke så stor fan av påskepynt, men disse var kule :) Ha en finfin lørdagskveld!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige måde :-) Herm i vei! Voksen anbefales på det varmeste. Så enkelt å påføre, og gir en god og slitesterk beskyttelse. Jeg er kjempefan :-D

   Slett
 2. Så flott tips! Jeg har eikemøbler jeg gjerne skulle ha lysnet, dette virker som en god ide :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om voksen er ganske transparent, så gjør det veldig mye ut av seg. Hele kjøkkenet ble mye lysere. Skikkelig deilig! Anbefales!

   Slett