søndag 27. april 2014

Helgepyssel - brett av betong

I dag har jeg laget et brett av betong. Eller kanskje er det mer et fat? Et slags serveringsfat?

Jeg ville så gjerne se om jeg fikk til å lage mønster i betongen.
Så da la jeg en heklet blonde i plastfatet (Tupperware seff...) som jeg bruker som form. Forøvrig er dette samme form som jeg brukte da jeg laget dekketallerknene i fjor...eller var det forfjor? Vel, det har uansett ingen betydning, nå fokuserer vi på dette prosjektet.

Tupperwarefat med heklet blonde klar til å få avrettingsmasse helt opp i seg. (Limte forresten fast blonden bittelitt med tapetlim slik at den skulle holde seg på plass. Ikke sikkert dette er nødvendig, men siden jeg var helt fersk i betongblonde-arbeidet tok jeg ingen sjanser.)

Avrettingsmassen er passe tørket og hele greia er lirket ut av formen...lenge før man ifølge bruksanvisningen kunne gjøre dette seff, men det var jo sååå spennende at man ikke kunne sitte å vente i timesvis!

Blonden er lirket ut av det som skal bli et fat/brett.

Hurtigtørkende sparket er tilført prosjektet. Hele fatet/brettet ble gnidd inn i sparkel slik at det fylte gropene etter blonden. Da det var ferdig tørket pusset jeg av det overflødige slik at bare blondemønsteret var igjen.
 
Det som da skjedde, og som jeg ikke har tatt bilder av var at jeg gned hele fatet/brettet inn i voks, sånn at det kan vaskes, og at ingenting kan trekke inn i betongen/sparkelet og sette merker.
I tillegg limte jeg fast grå trekuler under fatet/brettet.

Det ferdige resultatet er klart!

Summary:
Yet another concrete project! 
This weekend I made a tray with lace pattern. The pattern got its white colour from plaster. The tray got a layer of wax in the end, so that it won't get stains from coffee and such. I think my concrete tray is quite cool :-)

2 kommentarer: