søndag 16. september 2012

Helgepyssel - søndag mårra blues...


Søndag morgen (les: formiddag) og opp og hopp!
I dag er det bare lat søndag og kos i heimen.

Forrige søndag derimot...

Mitt eneste punkt på den dagens To Do-liste var: Hent Snekker'n på Gardermoen:

Fordi jeg er et vrak på morgenen både fysisk og mentalt så blir alt timet og tilrettelagt dagen i forveien. Jeg lager detaljert liste i hodet om når jeg skal stå opp, når jeg må hoppe i dusjen og når jeg må kjøre hjemmefra for ikke å la min smukke mann vente for lenge. Samtidig må det times sånn at heller ikke jeg må vente for lenge...en liten bit av meg dør hver gang jeg blir påtvunget aktiviteten venting.

Det som så skjer er at Snekker'n ringer meg før vekkerklokka ringer. Dermed skjærer alt seg. Men misforstå for all del ikke, jeg synes jo det er superkoselig når han slår på tråden!

Jeg er jo som nevnt mentalt inkompetent i morgenen-timene, hjernen kommer lissom ikke helt i gang før litt ut på dagen. Jeg roter rundt med alt mulig rart; frokost (som selvfølgelig ble svidd - Snekker'n er frokostansvarlig siden jeg kun kan steke/koke ting på full fræs) og mengder kaffe...

...programmering av opptak av Formel1 (som faktisk tok et kvarter siden opptakeren er en jævla kverulant med store issues), litt jobbing på noen betongtelysestaker som var helgens pyssel i en sein nattetime...

...og dusjing. Dusjen takler jeg ganske bra. Jeg står sånn litt på skrå mot ene dusjveggen og så går det meste av seg selv. 

Til slutt fyker jeg ut døra og hiver meg i bilen. Etter en kilometer går det opp for meg at jeg har misforstått konseptet "tid" og er over en time for tidlig ute, snur og kjører hjem. Der finner jeg ut at jeg ikke dusja ordentlig nok, så jeg hiver av meg klærne og hopper under vannstrålen igjen. Fryd og glede, ingenting slår en dusj!

Så blir sminken lagt på nytt (man bør alltid forsøke se litt bedre ut enn hva man egentlig er når man tar imot mannen sin etter lengre tids fravær, sånn at han narres til å tro han er litt heldigere stilt enn hva han faktisk er), pusser litt på betonglysestakene...

...og tiden går. 

Da går det opp for meg at jeg er alt for seint ute, løper rundt som en gærning for å finne klærne jeg ukritisk kastet av meg da jeg styrtet inn ytterdøra litt over en time tidligere...

Det blir ingen annen løsning enn å storme på dør kun iført en såvidt sosialt akseptabelt rein bukse og en trenchcoat, ...også kjent som blotterantrekk nr.1...
Kryssede fingre for at man ikke havner på sykehus...eller regelrett glemmer man er naken under trenchcoaten og vrenger den av seg i full offentlighet i et tankeløst øyeblikk.

På vei til flyplassen rekker jeg registrere bandbussen til noen venner og må selvfølgelig ringe og informere om at jeg nettopp passerte dem på to hjul i vensterfila. Kaffebesøk avtales etter Snekker-innhenting.

Det der med å ringe alle kjente man passerer på motorveien er muligens et Smøla-fenomen. Jeg blir så gla når jeg en sjelden gang kjenner igjen bilene til kjentfolk at jeg bare mååå gi beskjed om at jeg er i nærheten. En gang hang jeg på fløyta samtidig som jeg hadde halve overkroppen ut vinduet for å vinke da jeg passerte fetteren min. Plutselig registrerte jeg at jeg lå 30 km over fartsgrensen og en fartsboks nærmet seg i stor fart. Jeg bråbremset, pådro meg hyttende never og erigerte langfingre fra samtlige nabosjåfører, og begynte selvfølgelig grine...men jeg rakk vinke til fettern:-)

Anyway...dette var en særdeles langtekkelig digresjon...og jeg er jo på full fart på vei til Gardermoen må vite.

Jeg kommer løpende inn i ankomsthallen med tunga nede på tredje trenchcoatknapp, registrerer at det aktuelle fly er landet og at bagasje er på båndet. 

Snekker'n kommer, kysses og stappes inn i bilen.

Mission completed! 
 
Forsøk ignorer vannpipa som står i enden av bildet...den matcher ikke det øvrige interiøret helt.

2 kommentarer:

  1. Hahahahaha ja kjenner igjen den derrre Smøla-fenomenet........kjekt å se kjentfolk vettu;o))

    SvarSlett
  2. stiiili!! har selv fått tak i finbetong og flere tøffe former..venter bare på at formen skal stige!! men du inspirerte meg til å sette dette høyt på gjøre-lista :)
    svar: hvis du bruker magneter for å holde duken oppe mens du arbeider, og bare bruker lim-pistol i kantene skal det være lett å fjerne :) kjøleskap er et kjedelig "møbel" hvis man ikke har råd til smeg...så sett i gang :D

    SvarSlett