søndag 26. januar 2014

Helgepyssel - knaggrekke

Har dere noen gamle planker liggende å slenge? Vel, da er dette prosjektet noe for deg.
Denne helgen har jeg nemlig forsøkt lage en knaggrekke av sånne til den bittelille entreen jeg har i kjelleren. Fordi jeg drømmer om at en rød tråd skal sno seg gjennom huset, valgte jeg å lage akkurat samme type som jeg i sin tid laget til entreen oppe. Begge rommene er bittesmå og trange, men jeg ønsker mulighet til å kunne henge opp klær og annen aktuell dritt man har behov for å slenge fra seg. 

På sånne små rom kan det lett få et litt "travelt" uttrykk om man henger knagger i hytt og pine, så derfor har jeg valgt en løsning som går fra vegg til vegg. Enkelt og greit. 

Og selvfølgelig skal det ikke være farger :-p


Oppskriften går bare ut på å ta en gammel bordkledningplank...den jeg har holdt på med i helgen var særdeles gammel og skral og når sant skal sies så gikk jo hele dette prosjektet rett i den store hvite porselenskålen. Ja den knakk da jeg begynte skru svære bolter i den. Tror jeg forboret med et litt for lite bor, men en sånn erfaring kan jo dere bare ta som en bonus slik at ikke dere gjør samme dumme tabbe. Altså: Velg et bor som faktisk passer til boltene du skal skru i.


Fordi prosjektet egentlig var skikkelig mislykka så må jeg nok jukse litt, og legge ved bilder av min andre knaggrekke. Den er akkurat lik den jeg strevde med i helgen, men henger fortsatt sammen. Jeg digger den. Vi har alltid plass til å henge fra oss noe.


Nå synes jeg denne gjør såpass mye ut av seg så jeg har ingen annen pynt på veggen. Denne er lissom veggdekor og nyttegjenstand i ett.
Når det gjelder knaggene i kjellerentreen så får jeg gå på oppdagelsesferd i den raskt minkende plankesamlingen min og se om jeg finner en liten godbit jeg kan lage noe fint av.

Summary:
This weekend I tried to make yet another coat rack. This time it was ment for the little hall in the basement. Well, suddenly the wood broke, so the pictures here are of the coat rack I have in my other hall. 


2 kommentarer: