søndag 16. mars 2014

Helgepyssel - egg av sement

For første gang er jeg tidlig ute med det som jeg tenker dekorere hjemme med i påsken. I år blir det overhodet ingen farger. Jeg har laget påskeegg i betong. Kjedelige og grå, perfekt for meg.

Og her er fremgangsmåten:
Fjern innholdet i eggene og behold eggeskallene mest mulig hele. Jeg lirket ut innholdet fra et hull i bunnen. Altså ikke den der klassiske blås ut innholdet ved hjelp av et hull i begge ender. Litt knølete, men det gikk. Stakk inn et sugerør og blåste inn i det slik at eggehvite og tilhørende plomme ble presset ut av hullet i bunnen på eggeskallet.

Deretter skylles eggene innvendig og settes til tørk.
Så er tiden kommet for å smøre eggeskallet innvendig. Jeg helte olje inn i dem og virvlet den godt rundt slik at innsiden ble godt smurt.

Så blander jeg sementmassen med vann slik at den er passe flytende. Brukte litt mer vann enn til de andre betong-prosjektene slik at massen skulle renne lettere inn i eggeskallene. I tillegg benyttet jeg meg av avrettingsmasse siden den er mer flytende. Brukte en trakt til dette for å slippe det meste av sølet.

Så er vi kommet til den forferdelig lange tørketiden. Gjesp!
Men etter det som virker som en evighet kan eggeskallet omsider plukkes av. Jeg brukte en liten fruktkniv for å få lirket av bitene. 

Eggene er ferdige!


Mye merkelig man gjør når man begynner tenke over det. Å støpe egg er vel ikke av det mest nyttige man bruker kalorier på, men det er et morsomt prosjekt for en ihuga betong-fan som meg.

Plutselig kan de kanskje brukes til noe praktisk også? Som å hive etter noen engang jeg blir skikkelig sinna... Man skal ikke se bort fra at de har en skjult nytteverdi.


Summary:
This weekend I have made eggs of cement. I plan using them to decorate my home for easter. You all know how much I love concrete, and I think the eggs are absolutely fabulous! No colours... :-)

2 kommentarer:

  1. Så flotte egg! Jeg har støpt jeg også og surfer nå rundt for flere ideer. God påske.

    SvarSlett