mandag 9. juni 2014

Helgepyssel - DIY las vegas letter

Nå er det noen år siden pappsløyd sto på agendaen. Sånn cirka er det 20 år siden, og da inngikk det som en del av et prosjekt i musikk (!) da jeg gikk på Høgskulen i Volda (verdens fineste skole). Jeg laget en jernbanestasjon eller noe sånt. Tenkte det var lurt å lage noe man ikke så til daglig i Volda, slik at juksing med detaljer gikk som smurt.

Men nok om kjedelige historier fra min akademiske barndom, nå er det the real stuff som gjelder, og med real stuff, så er det hard core pappsløyd jeg mener. 

Jeg har nemlig laget denne  
Det er den lysende bokstaven jeg mener, ikke K'en, den er kjøpt - K for Kjøpelystutengrenser.
H'en lyser seriøst opp i stua! Så den er faktisk litt praktisk også, ikke bare et tulleprosjekt...selv om tulleprosjekt er de aller beste prosjektene.

Så hvordan lager man denne fantastiske innretningen spør du nå og tripper av vitebegjær. Vel, man kjøper først en hinsides stor grill som leveres i et utall pappesker. Så gjemmer man noe motvillig på disse pappeskene fordi papirsøppeldunken er alt for full til å få fjernet dem inneværende måned.

Det er da du tar fram kniven og skjærer en bokstav ut av den største esken.
For mitt vedkommende ble det en H...bare fordi den er så vakkert symmetrisk og veldig enkel. Om man skal ha en litt mer innviklet bokstav så er det nok lurt med en mal først. Just sayin'.
Totalt er H'en 60 cm høy og 45 cm bred. Hver "strek" er 10 cm bred.
Så limer man på 5 cm dype kanter, slik som ordentlige reklamebokstaver av dette slaget har. Jeg brukte limpistol (min trofaste venn gjennom utallige prosjekt). Sitter bra nok til at det blir gøy å fortsette. For nå kommer man til malingen. Jeg brukte rester av malingen jeg satt igjen med etter at kjøkkenveggen ble grunnet. Herlig matt og hvit maling.
Så stikker man ned i kjelleren og henter fram noen av alle batteri-led-lysene man ved et impulsivt øyeblikk handlet på salg på IKEA.
Så stikker du bort på Clas Ohlson og kjøper to pk av små runde borrelås med lim på baksiden. Ta gjerne av den typen som er merket med 10-pk, men som inneholder 12. Det gir en deilig følelse av å ha fått så mye mer enn hva man har betalt for.
Så limer man enkelt og greit borrelås på hver enkelt av lysene og klistrer dem inn i bokstaven.

Da blir den seende sånn ut.

Så setter man seg bare ned og venter til mørket faller på slik at den virkelig kommer til sin rett. 


Summary: 
As this weekend's craft project I made a light feature. I just made a letter of an old cardboard box. Tried to make one of those commercial light letters, and think I pulled it of. Quite satisfied. It really makes a statement in the living room in the evening.

2 kommentarer: