lørdag 8. februar 2014

Kreativ med tapet

Så smeller jeg til ved nok en gang å være med på NIB's månedsutfordring. Denne gangen handler det om tapet.

Som noen av dere kanskje husker så er det ikke så lenge siden jeg tapetserte for første gang, og siden jeg ble helt himmelfallen over hvor enkelt det var så fortsatte jeg med noen småprosjekt rundt omkring, som f.eks. denne lampeskjermen.


Jepp, den er tapetsert inni. Opprinnelig var det en utrolig kjedelig, hvit lampeskjerm fra IKEA uten noen som helst personlighet.


Dette gjorde jeg forresten en sen nattetime da jeg satt og ventet på et program på svensk TV4.


Det hadde seg nemlig sånn at jeg for en tid tilbake hadde sett i programoversikten følgende tittel: "Sändingsuppehåll". Hm...det programmet må da handle om supper tenkte jeg, språkorakelet. Her må det skytes inn at jeg er meget interessert i supper. Merkelig interesse mener kanskje noen av dere, men sånn er jeg nå engang. Ennå merkeligere er det at jeg til tross for min suppeinteresse kun kan lage 4-5 ordentlige gode supper.

Eneste problem med dette suppe-programmet var at det ble sendt så utrolig seint på natta, så jeg sovnet som regel lenge før det startet. Vel, da var det bare å sette seg tilrette en kveld, og gjerne fordrive ventetiden med et lite tapetseringsprosjekt.

Det var den natten jeg lærte at det svenske ordet "Sändingsuppehåll" ikke er et program om hvordan man tilbereder de deiligste supper, men at det rett og slett kan oversettes til dette norske begrepet: "Ingen sending".

Man er heldig så lenge man kan lære noe nytt.

Nå har det seg sånn at jeg alltid har hatt vanskelig for å forstå svensk skriftlig, ...og dansk muntlig. Dette har ført til at jeg på skolen byttet ut all svensk litteratur med engelske oversettelser, og når jeg må kommunisere med dansker så snakker vi enkelt og greit engelsk. Takk og pris for det engelske språk, min redning i kommunikasjonen med våre nærmeste naboer.
Summary:
This month I participate in a challenge about being creative with wallpaper. My contribution is this lamp shade. Hm...I understand if some of you believe I have a lamp shade obsession. I think I have created some of them in this blog of mine. Well, this is the first I have decorated with wallpaper. Quite easy, but I have to admit I had a minor glue-in-the-sofa-incident during the creative process.

4 kommentarer:

 1. Sååå fin den ble, og for en god ide!!!
  God lørdag :-)

  SvarSlett
 2. Så koselig at du synes det :-) Takk i lige måde :-)

  SvarSlett
 3. Hei! Lurer på hvor du fikk tak i denne tapeten du har brukt? :)

  SvarSlett
 4. Oi, beklager, dette blir et rimelig seint svar, men bedre sent enn aldri...eller? Vel, jeg tror jeg kjøpte denne tapeten på Rusta. Lenge siden jeg kjøpte den, men mulig de fortsatt har den :-)

  SvarSlett