torsdag 14. november 2013

Jul i smug

Vi har som enkelte av dere har fått med dere, en førjulsregel her i huset; det er ikke lov å pynte eller gjøre juleting før første søndag i advent. 

Med juleting menes å spise julemarispan, bake julekaker (eller spise sånne), se julefilmer osv. 
Grunnen til denne regelen er at vi er redde for å bruke opp jula, og kanskje til og med bli lei den før den omsider er her. 

Men i år, som i fjor, blir jeg litt utålmodig og får julepyntekribling i mage og fingre. Derfor begynner jeg smugle fram småting...sånne uten særlige farger slik at ingen sånn umiddelbart skal merke det.

Dette behøver jo ikke være et juletre, men et hvilket som helst tre som har til hensikt å pynte opp tilværelsen.

De grå klumpene som ligger på etasjefatet er egentlig juletrekuler jeg har laget (av garnrester, isoporkuler og store mengder lim). Nå venter jeg bare på at det er legalt å henge dem opp på et eller annet tre. Har ikke bestemt meg for hvilken juletreløsning vi skal gå for i år, men noe litt mindre vissent enn i fjor hadde kanskje vært kult...litt sånn "forandring fryder" lissom.

Fjorårets juletre er dratt fram og kontakten plugget i. Offisielt fungerer den som en slags stålampe. 
Var så veldig mørkt i akkurat den kroken der skjønner dere...

En aldrende men dekorativ pepperkakeutstikker...han holdes under lokk da. 

Summary: 
Same procedure as last year...no one is allowed to bring Christmas into the house before the first sunday in advent. This rule is invented because we will not risk to be bored of Christmas when the jolly holyday finally arrives.
But I am also this year trying to sneak some Christmas decor into the home...without anyone noticing. I think I have succeeded.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar