søndag 20. januar 2013

Helgepyssel - etasjefat av gammel vinyl

Omsider fikk jeg brukt noen av alle etasjefat-pinnene jeg har kjøpt for evigheter siden. Jeg har lenge vært på utkikk etter gamle fat jeg kunne lage etasjefat av, men finner lissom ikke "de riktige". I dag kom jeg på at det måtte da være mulig å bruke noen av alle vinylplatene som finnes i huset. Og det gikk jo supert.
Tror ikke jeg er helt fornøyd med den aller øverste, siden jeg fikk de to nederste til å bli så fine og glatte i kantene. Jeg må nok øve litt mer, selv om jeg kjenner en gryende forelskelse overfor fatet mitt.

"Ingredienser":
Vinylplater i ymse størrelser. Jeg brukte singel, 10 tommer og vanlig LP.
Grytevotter.
Stekeovn.
Fat i ulike former til å forme vinylen over.

Så gjør man sånn:
Vinyl sentreres over fat og settes i ovnen på 150 grader. Etter et par minutter faller vinylen sammen, og du kan ta hele greia ut av ovnen og hjelpe forme sånn du vil med en grytevott. Jobb raskt siden vinylen raskt blir kald. 

Så genialt at jeg laget et fat i dag, for da kan jeg helt diskret og naturlig vise fram litt av hvetebaksten jeg har produsert i helgen...uten at noen tenker at jeg skryter av min huslige overlegenhet :-P
Ærlig tala så er jeg på slanker'n, og baking er en sånn "nær-mat"-greie som får meg til å komme gjennom dagene. Funker for meg.


Summary:
Today I made a cake stand of old vinyl records. 
I bought several cake stand hardware kits long time ago, and have been searching for old plates to make cake stands. I never found "the right" plates though. Luckily I came up with the vinyl-idea today. 
I can feel a growing love for my cake stand :-)

2 kommentarer:

  1. Kreativ - som alltid. Men håper ikke det er riktig god musikk du smelter..

    SvarSlett
  2. Takker så mye, Kjønsø :-) Jeg kan imidlertid berolige deg med at det bare er noe gammelt noe; tysk klassisk og ukjent svensktopp. Singelen er billig norsk vinyl, altså null verdt. Alt ble selvfølgelig godkjent av øvrigheten før det ble smelta om :-D

    SvarSlett