mandag 1. april 2013

Helgepyssel - betongklokke

Nå har jeg vært veldig fascinert av betong en laaang stund, og denne hang-up'en ser ikke ut til å avta med det første.

For en tid tilbake fant jeg disse betong-urene...og nå har jeg omsider laget min egen versjon... en sånn liten og diskret til å henge på veggen.

Første forsøk knakk sammen siden jeg aldri har tålmodighet til å vente til alt er helt tørt. Dessuten egner ikke ubehandlet tre seg til bruk som form. Det begynte å vri seg ved tørk og slet betongen fra hverandre.
Legg også merke til min mobil. For som om det ikke var nok at mitt selvlagede, rustikke ur gikk dukken, så måtte jo min tlf sprette ut av kåpelomma og ned på asfalten. Også nå som jeg omsider (etter to år!) hadde lært meg litt mer enn å sende sms og å ringe med den (Snapshat, Car Logo Quiz og Instagram...). Sorg!
Vel...nytt forsøk når det gjaldt klokka. Denne gangen brukte jeg kun plast (lokket til proteinpulver-bøtta vår). 12-tallet formet jeg enkelt og greit med limpistolen. Så helte jeg bare passe mengde avrettingsmasse i "formen" og ventet tålmodig...not!
Satte hele greia til tørk på meget varmt sted, og lirket løs det halvferdige produktet etter et par timer (mot anbefalte 24 timer...).
Nå synes jeg egentlig den første (mislykkede) klokka var kulest. Den siste er litt for strøken, så kanskje blir resten av dagen brukt til å pusle sammen en lettere knust klokke på et eller annet vis...

Summary: You all know about my concrete craze...and today I made a clock. 

The first attempt went really bad, due to my impatience. I began taking the clock out of its mold before the concrete was completly dry....not a good idea.

The next attempt was ok, but the result is a bit to neat for my own taste...I think I will try to put the first clock together somehow...it is very shabby and rustic - my favorites ;-)

3 kommentarer:

 1. Hvordan lagde du hull i midten. .???

  SvarSlett
 2. Akkurat kjøpt inn til klokke. Så Google litt og fant deg og ditt prosjekt. Vakkert. Hvordan fikk du hull i midten. . ??

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, beklager seint svar! Men hullet er laget av en bit limpistol lim. Skar av et par cm av en stang og festet den med litt lim nede i formen. Denne er lett å lirke ut etterpå fordi den er så glatt. Håper et seint svar er bedre enn intet svar :-)

   Slett